Sauers.reismee.nl

Mariscal Quito Banos

Hola Senors y Senoritas,

Inmiddels zit ik zon 12 dagen in Ecuador, en het is hier prachtig!
Dondderdagochtend ben ik om 9 uur aangekomen op het vliegveld en werd daarop gewacht door mn chauffeur, en de twinsLeonie en Ilse)uit nederland waar ik samen mee aan het spaans leren ben en veel dingen mee onderneem! Onderweg naar het hostel een aantal glimpen opgevangen van de typisch zuid amerikaanse stad Quito klassieke autos oude gebouwen en een chaos!
Mijn Hostel ligt in Mariscal.. het uitgaansgedeelte van Quito, de salsa en daddy yankee muziek knallen hier dan ook dag en nacht door! Ik deel mijn kamer met Christiaan, ook uit Nederland, aardige gast en met hem ga ik het meeste mp!
totzover de omstandigheden!

De eerste dagen vooral beetje geaclimatiseerd , uitgeweest, gezellig gedaan en de teleferico.. berg beklommen..met een prachtige panorama over de stad!
Zaterdag zijn we uit eten geweest met een stuk of 12 nederlanders bij The Great Indian Food, voor 2 dollar veel eten.. daarna bij een cuba/salsa bar geweest en daarna een partyclub! me heel goed vermaakt! maar de dagen daarna iets minder want.. voedsel vergiftiging opgelopen, 4 dagen mee zoet geweest.. behoorlijk klote!

Vrijdag was ik gelukkig weer beter, want we zijn dit weekend naar banos gegaan.. Ik.. nog een jongen en 12 vrouwen.. uiteindelijk sliep ik dus bij 5 vrouwen op de kamer ,tjah :P
Vrijdag zijn we direct al gaan canyoningen.. na een busreis van 6 uur door een ongelooflijk mooi landschap, het canyoningen was ook heel gaaf .. van watervallen af dwars door de jungle.. het is prachtig hoe onaangetast de natuur hier is! Immense bergpartijen.. alles groen, watervallen.. en geen mosquitos wat opzich ook wel chill is! zaterdag en zondag carnaval gevierd, was leuk.. maar kan uiteraard niet tippen aan oldenzaal! heb hettoch welgemist ;)
Na de carnaval s'avonds werd ik door luke, een amerikaan opgebeld waar ik de laatste dagen ook veel mee optrek of ik met hem en chris mee ging een vulkaan bezoeken.. die op uitbarsten staat.. we zijn met een pickup naar 3.800 meter gereden.. weer ongelooflijk mooie uitzichten en kwamen terecht op een soort van camping met aan weerszijden afgronden, de vukaan was zon 1000 meter boven ons , maar dit was de mooiste plek waar ik ooit ben geweest denk ik.. op het moment dat wij daar boven waren werd de vulkaan weer actief.. het was ongelooflijk, eerst een knal, daarna zwarte rook en as uit de vulkaan met een ontzettende rookwolk als gevolg! te Gaaf!
iets later op die avond uitgeweest met Chris en Luke uiteindelijk kwamen we terecht op de kamer bij 4 Chileense dames , waar we cuba libres hebben zitten drinken.. Het leuke aan het backpacken is dat je overal andere backpackers(die vaak toch wel hele leuke personen zijn) tegenkomt met mooie verhalen, ervaringen en plannen waardoor je eigenlijk altijd vrienden om je heen hebt!

Maandag hebben Christiaan Luke Ilse en ik een mountainbiketocht gemaakt van 65 km van Banos, een Adventure/Backpackersdorpje in de wildbegroeide bergen richting Puyo waar watervallen samenkomen in de Amazone.. Het was mooi om te zien hoe met de kilometer het weer en de natuur veranderen.. In Banos was het droog , hoge bergen met wolken om je heen.. Richting Puyo passeer je watervallen en mooie kleine dorpjes waar verder geen toerist te zien is.. Onderweg wordt je door lokale kinderen ondergegooid met emmers water en spuitbussen met zeepsop vanwege de carnaval.. We hebben ook meerdere stortbuien over ons heen gehad, maar minuten later brandde de zon dan vaak weer! De Natuur is hier prachtig in ieder geval!

Gisteren hebben we ook weer 2 leuke Argentijnse Dames ontmoet in de bus van Banos naar Quito.. daar gaan we vanavond mee eten.. zo ontmoet je elke dag weer nieuwe leuke mensen! Volgens mij is het inmiddels duidelijk dat de dames overal verreweg in de meerderheidzijn!

Voor de komende dagen ga ik weer veel spaans leren, op school.. wat erg leuk maar ook erg vermoeiend is 5 uur achter elkaar met 15 min pauze! Verder ga ik deze week bergbeklimmen.. waarschijnlijk de hoogste bungeejump ter wereld maken en nog een x de oude stad van Quito bezoeken waar ik dan wat fotos van zal maken met mijn andere camera!
Ik zal ook wat vaker en korter schrijven op dit blog..
Verder ben ik op dit moment niet echt bereikbaar op mn mobile.. via internet: mail hyves facebook is makkelijker.. Ik ben trouwens ook echt benieuwd naar fotos van carnaval daar en hoe iedereen het heeft gehad! Berichtjes vanuit het thuisfront zijn trouwens altijd leuk!

Voor de komende maanden zien mijn plannen er als volgt uit..
Over 1 week een week spaans les en excursies in de jungle..
2 weken weer 1 week Quito
3 weken: spaans les zit erop richting Galapagos Vrijwilligerswerk op een kinderdagverblijf
7 weken Vrijwilligerswerk zit erop.. 1 week rondtrekken op de eilanden
8 weken Backpacken .. waarnaartoe? er spookt van alles door mn hoofd, ligt ook een beetje aan mn gezelschap.. dus dat zien we dan wel weer..

fotos zijn morgen online denk ik!

Chao, Besos Bob

Pietje

Jeeeeeeeej!!!
Go Bob! Go Bob!
Je maakt me gek met je verhalen, maar wel zo tof om te lezen allemaal. Zat al zo lang te wachten op een verhaal.
Misschien dat ik je toch maar stiekem moet komen opzoeken als ik wat centjes over heb.
Kloten van die voedselvergiftiging trouwens! Maar dan moet je maar niet in shabby indiase tentjes voor 2 dollar gaan eten.
Camera al kwijt? Niet jouw schuld zeker:P:)
Ik ben zeer benieuwd naar de foto's. Lijkt me betoverend, alles wat je ziet, en inderdaad die natuur. Nou bobje, kusjes van mij!!

je breur

goed verhaal! ik snap het helemaal!
carnaval was inderdaad gezellig hier, maar wel vrij zwaar!
ben je nou gewoon mijn camera al kwijtgeraakt!??
ik had trouwens ook niet anders verwacht, haha.
veel plezier nog, ik mail binnenkort wel even!

groeten en veel plezier!

Marije

Bob! Goed weer zo'n mooi verhaal van je te lezen! Het positieve aan carnaval in oldenzaal missen is dat je ook geen last hebt van de nasleep, elk nadeel heb z'n voordeel! ;)

have fun en blijf je evaringen delen! Xx

Piet

Oh ja!! Ik heb natuurlijk ook carnaval gevierd!!
2 dagen Bob! 2 dagen! Hoe vind je die?
Vrijdag en zondag, en ik mag je meedelen dat ik me erg goed vermaakt heb.
We waren verkleed als zeeuws meisje, misschien dat ik nog wel even een foto op kan duikelen:D
Wanneer maak je je eerste duik?
Of kan dat niet in de buurt van quito?

hans siers

bob keigaaf jammer van de eerste fotos dat je ze kwijt bent want die fotos maken het verhaal volgens mij veel mooier nog. Hoe zijn verder de omstandigheden buiten al die vrouwen om crimineel, of zwaar of ..... Nou in ieder geval blijven genieten dikke zoen

lucassen

Skouers maat ! haha ik lees dat je de ene groep dames na de andere groep dames mag ontmoeten:P wat vervelend ! haha maar klinkt allemaal heel vet jonge ! carnaval was echt max zwaar, foto's zullen volgen (K)

xx nig

Pier

haha ja ik heb natuurlijk ook carnaval gevierd, 4 dagen ! wat vind je daarvan? vrijdag zaterdag zondag maandag, overtreft margriet vind je niet?
lijkt me allemaal supertof wat je doet, ben jaloers bob!
misschien ga ik wel stiekem met margriet mee, haha!
ben benieuwd naar je volgende verhaal+de foto;s,
dikke kus je zusje