cruisenjunglecuencaperu
de afgelopen weken veel meegemaakt, en het was gaaf..
ik zal op chronlologische volgorde beginnen,
de laatste x dat ik hier schreef is namelijk al weer een tijdje geleden...
In mijn laatste week op de Galapagos eilanden heb ik een Cruise gemaakt,
We gingen langs 3 eilanden.. Santiago, Bartolome, Genovesa en hebben afgesloten in de Black Turtle Cove op Santa Cruz.
Op het luce 16 persoons cruiseschip zijn we na het heerlijke ontbijt aan wal gegaan,
een wandeling gemaakt langs iguanas , zeehonden en kliffen, ook heel interessant wat de gids allemaal te vertellen had.. met het snorkelen slechts 1 haai gezien.. niet zo bijzonder dus..
later op die dag naar Bartolome gegaan voor mooi snorkelen en prachtige uitzichten zie mijn fotos op facebook.. de 3e dag was het mooist! Genovesa ook wel bekend als bird island is een oude krater, waarvan halve krater nog net boven de oceaan uitsteekt, ik heb hier ontzettend veel bijzondere vogels gezien en prachtige uitzichten wederom.. ook gesnorkeld, en dit x met Hammerheads! Que Chevere! (hoe gaaf) 4 meter onder ons en 3 meter lang!
fotos hier: http://www.facebook.com/album.php?aid=408602&id=836885001&l=deed094992
de 6e van aprilben ik van de galapagos vertrokkenmet de aeroplanorichting Quito mn hometown.. leuk om mn reisvrienden weer te zien, heel gezellig..maar na 2 dagen was ik Quito al wel weer zat en ben ik de jungle(Amazone) ingegaan! ik verbleef hier in de Cuyabeno lodge aan de Cuyabeno river en we hadden elke dag 2 uitstapjes..
De 1e dag hebben we op piranhas gevist, een beetje gezwommen en savonds de rivieren door gepeddeld en weer gezwommen, chill! en wederom prachtig de natuur en bijzonder om te zien hoe gevarieeerd het land ecuador is met de galapagos jungle andes en pacifische kust!
de 2e dag een jungletocht gemaakt van 4 uur te voet en savonds een nacht tocht wat ook heel gaaf maar wel een beetje beangsitgend is als je in 1 x een vogelspin groter dan je hand tegenkomt.. de 3e dag 6 uur de jungle ingevaren met een motorbootje riching een laguna(riviermeer) en een community waar we zelf een lokaal gerecht hebben gemaakt pan de Yuca,
wederom zie de fotos in mn andere album want die geven een beter beeld dan mijn omschrijvingen denk ik, er staan er nu een paar op maar er volgen meer in dit album:
Na de jungle 10 uur met de bus terug richting Quito en dezelfde dag vertrokken richting Cuenca.. vanaf toen is het echte backpacken voor me begonnen eigenlijk! na 10 uurreizen snachts sochtends in Cuenca aangekomen! En wat een chill gevoel daar sta je dan in je eentje in een prachtige oude koloniale stad 1000en kilometers verwijderd van Nederland! En toch wel hier de persoonlijkheid van een Europese stad, waar Quito toch wel erg toeristisch onpersoonlijk en minder mooi was, heel fijn dus om hier te zijn, maarjah..
8 uur was ik daar dus en tot 16 uur een beetje de stad rondgelopen, rondleiding gehad door een oude winkel waar ze de typisch ecuadoriaans Panama Hats verkopen en maken, de man was eel oud en kon niet goed praten, bijzonder was het..
later in de stad kwam ik een heel mooi oud pand aan de rand van de stad met uitzicht op de rivier! ik zag hier een nederlands bordje hangen en er bleek een oude nederlands zeeman te wonen met zijn ecuadoriaanse vrouw, zij had dit prachtige huis geerfd en de man spendeerde zn dagen daar nu met het restaureren van klassieke voorwerpen en kunst en hij gaf mij even een rondleiding door zijn huis.. later in de stad ben ik even op zoek gegaan naar een ecuadoriaans souvenirtje voor mijzelf, ik spaar kentekenbordjes van elk land waar ik ben geweest! bij een oude gammele autogarage naar binnengelopen en gevraagd: Tienes viejas plaquetas de carros parra mi , yo soy un collector! uiteraard was dit gebrekkig spaans voor deze man en hij moest lachen en vond het maar vreemd dat ik deze dingen spaarde.. uiteindelijk heb ik wel een bordje verworfen voor een pakje marlboro blanco, en dus mn souvenir en een gave foto rijker!
savonds nog naar een mooi dans openluchtfestival geweest met mn kamergenootje, daar in het gras met een biertje aan de rivier gezeten! Topdag dus!
fotos komen in dit album: http://www.facebook.com/album.php?aid=414586&id=836885001&l=10af56f5ba
De volgende dag wel weer vertrokken helaas om met Marieke die ik heb ontmoet in Quitorichting peru te reizen,
We zitten nu in een grensplaatje Piura in Peru , wat meer aandoet van een plaatje in Zuid Oost Azie, chaos drukte tuctucs en vuiligheid, te wachten op onze bus van 15 uur rcihting Lima..
We reizen samen tot Lima en daar zullen onze wegen scheiden, ga ik alleen door naar Nazca en Arequipa Lago Titicaca Peru en vervolgens Bolivia!
Na Bolivia ga ik terug naar Peru, Cuzco voor Macu Pichu en The Sacred Valley en om Carlos weer te ontmoeten een vriend van de Galapagos, en zullen wij samen in een hangmat 10 dagen de amazone over schommelen richting Colombia!
Mooie vooruitzichten dus en ik verwacht over 2 weken weer een nieuw verslagje te schrijven..
Groeten Bob
Is marieke nice? :P
*Doet er 4 uur over om dit verhaal te lezen :P
Ik had je verhaal gister natuurlijk al wel via de Skype gehoord, maar nu ik het weer lees voel ik wel weer de spanning opkomen voor de dingen die je allemaal nog gast doen.
Ik vind 't fantastisch, dat weet je, maar ook verschrikkelijk spannend.
Lieve, lieve schat, take care. Dikke zoen, xxxmamxx
Bonnie; '1 haai' is niet zo speciaal voor jou? Tsjonge zeg! Dat bewijst wel weer hoe ontzetend bereisd je bent! Weer een mooi verhaal; heb ervan genoten! Besos, Marije ps. Je Spaans is duidelijk ook al bovengemiddeld goed!
Haha! Bobbie ipv Bonnie, typefoutje!
Ben buis nu
Bob, als we dit lezen , dan is een voetbalpotje tegen Feijenoord maar saai. Schitterende fotos en fraai verslag. Overigens maak je niet druk over twee weken pakken we de titel.
Veel plezier nog daar.
Groeten en we blijven je volgen ,
Groet, Hans en Elly